اصول همزدن اپوکسی و هاردنر:
پس از ریختن اپوکسی و هاردنر داخل ظرف، مخلوط به رنگ مات درمیآید.
ظرف را از روی ترازو بردارید و با یکی از همزنهای معرفیشده شروع به همزدن کنید تا مخلوط دوباره شفاف شود.
همان طور که قبلاً هم اشاره کردم باید وسایلی انتخاب کنیم که با رزین و هاردنر سازگاری داشته باشند.
انواع همزن
۱. همزن شیشهای؛
۲. همزن استنلساستیل (اسپاتول)؛
۳. همزن سردریلی گالوانیزه.
با چه سرعتی هم بزنیم تا کمترین حباب وارد شود؟
اولین مرحلۀ امکان ایجاد حباب همینجاست! در این مرحله، ما با دست خودمان هوا را وارد مخلوط میکنیم، پس سرعت همزدن خیلی مهم است تا کمترین حباب ایجاد شود.
پیشنهاد من این است که اگر از همزن دستی استفاده میکنید، بهتر است سرعت همزدن از پنجاه دور در دقیقه بیشتر نشود و اگر از همزن برقی سردریلی استفاده میکنید، سرعت را صد دور در دقیقه تنظیم کنید.
زمان همزدن چقدر باید باشد؟
از زمانی که شروع به هم زدن میکنید، چهار تا پنج دقیقه ادامه دهید تا مخلوط بهصورت کامل یکدست شده و از مات به شفاف تبدیل شود و رگههای مات در مخلوط دیده نشود. سرعت را رعایت کنید تا حباب کمتری ایجاد شود.
چه اتفاقی میافتد؟
پس از مخلوطکردن و همزدن، اگر رزین شما ۱ به ۳ باشد، اتفاقی که افتاده این است که سه مولکول اپوکسی یک مولکول هاردنر را احاطه کردهاند و واکنش شروع شده است.
واکنش رزین اپوکسی و هاردنر ازنظر شیمیایی، واکنشی «گرماده» است؛ یعنی بر اثر واکنش این دو ماده با هم گرما آزاد میشود.
نکتۀ طلایی
پس از اینکه عملیات همزدن به اتمام رسید، بهتر است به مخلوط حدود پنج دقیقه استراحت بدهیم. دلیل این کار این است که اگر حبابی در طول همزدن ایجاد شده، زمان داشته باشد تا به سطح بیاید و از بین برود. البته این زمان بسته به وزن مخلوط شما متفاوت است. اگر ژلتایم رزین کوتاه باشد، ممکن است مواد سریعاً گرم و بیمصرف شوند.
منبع : اپوکسی کار (حامدشاهسوند)
برچسب های مهم
اگر به یک وب سایت یا فروشگاه رایگان با فضای نامحدود و امکانات فراوان نیاز دارید بی درنگ دکمه زیر را کلیک نمایید.
ایجاد وب سایت یا